Klassisk på Kyssetrappen
Hver sommer byder Foreningen Ofelia Plads i samarbejde med GoBoat velkommen til den gratis koncertrække Klassisk på Kyssetrappen. Her kan du på otte torsdage hen over sommeren opleve nogle af Danmarks bedste musikere sætte klassiske toner i nye rammer, når både popartister, kapelmusikere og strygerensembler samles på den flydende scene i kvæsthusbassinet ved Ofelia Plads.
Hvor & hvornår
Alle koncerter afholdes på Kyssetrappen på Ofelia Plads. Koncerterne starter kl. 17.00, men forud for koncerterne, kl. 16.20, vil der være en samtale med dagens kunstner, som fortæller om programmet. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.
30. maj: Jonas Frølund x Elias Holm
6. juni: Cirklen x Ungklang
13. juni: Absalon String Quartet
27. juni: Sophie Haagen x Det Kgl. Teater
1. august: Asbjørn x Who Killed Bambi
15. august: Hvalfugl x Who Killed Bambi
22. august: Ramez Mhaanna
29. august: Brimheim x Det Kgl. Teater
Læs meremindre
Om koncertrækken
KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN er arrangeret af Det Kongelige Teater og Jeudan, der sammen ejer, driver og kuraterer Ofelia Plads. Partnerskabet har siden 2017 sat scenen for KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN og skabt nye, unikke koncertoplevelser i hjertet af hovedstaden. Klassisk på Kyssetrappen er arrangeret i samarbejde med GoBoat og er støttet af William Demant Fonden og Augustinus Fonden.
30. maj: Jonas Frølund x Elias Holm
Til koncertrækkens åbningskoncert kan man opleve to af de mest interessante og fremadstormende navne på den danske klassiske musikscene.
Jonas Frølund er en lovende ung klarinettist med et bredt repertoire. Hans hjerte banker især for kammermusik, solooptrædener, ny musik og formidling af musikalsk arv og energi.
Elias Holm har etableret sig på den danske klassiske musikscene som en alsidig og passioneret pianist, der med stor entusiasme og fantasifuldhed kaster sig over solo-, kammermusik- og lied-projekter med repertoire der strækker sig fra den tidlige barok til helt nyskrevet musik.
Elias Holm og Elias Frølund er i øvrigt hinandens faste duopartnere.
6. juni: Cirklen x Ungklang
Med denne koncert præsenteres et hidtil uprøvet koncertformat til Klassisk på Kyssetrappen, når guitarsekstetten Cirklen og vokalensemblet Ungklang opfører værket ‘Genklang’ – et utraditionelt samarbejde mellem et guitarband og et klassisk kor. De medvirkende vil sprede sig over både den flydende scene og selve Kyssetrappen.
Guitarsekstetten Cirklen har eksisteret siden 2009 og består af seks anerkendte guitarister: Niels Bjerg, Anders Holst, Samuel Hällkvist, Emil Palme, Mika Forsberg og Lars Bech Pilgaard.
Vokalensemblet Ungklang er et kunstnerisk fællesskab bestående af ni klassisk kortrænede unge kvinder med et ønske om at gøre op med den traditionelle forventning til hvad klassisk korsang er. Det har betydet, at de har optrådt med den klassiske kormusik i en lang række vidt forskellige konstellationer, på mange forskellige platforme og for en meget bred publikumsskare.
Ungklang har eksisteret siden 2020, men sangerne har sunget sammen i mange flere år som sangere i DR Pigekoret.
13. juni: Absalon String Quartet
Absalon String Quartet er et ungt ensemble dannet i 2020 med base i København. Kvartetten har senest udmærket sig ved at vinde førsteprisen i P2’s Kammermusikkonkurrence 2023, men vandt allerede anerkendelse, da de i 2021 vandt Rued Langgaard Konkurrencen. Absalon Strygekvartet har siden med indlevelse og spilleglæde givet koncerter hos en stor del af Danmarks musikforeninger og koncertsale. Absalon Strygekvartet består af violinisterne Thera Ortved og Andreas Larsen, Alva Rasmussen på bratsch og Hedda Aadland på cello.
27. juni: Sophie Haagen x Det Kgl. Teater
Med sin karakteristiske klang har Sophie Haagen allerede etableret sig som en mezzosopran, der er værd at holde øje med både nationalt og internationalt.
I oktober 2019 blev hun tildelt førsteprisen ved København Lied Duo Konkurrence, sammen med pianisten Elias Holm, og hun vandt Léonie Sonnings Talentpris 2021, ligesom hun modtog stipendium for nye talentsangere ved The International Association of Richard Wagner Societies Bayreuth 2023.
Til denne koncert synger Sophie med ingen ringere end en strygekvartet fra Det Kongelige Teaters kapel – verdens ældste kapel og et af Europas mest prestigefyldte. De medvirkende fra kapellet er Desislava Vaskova Kostova, Emilie Eskær, Iben Teilmann og Tanja Birkelund.
1. august: Asbjørn x Who Killed Bambi
Midt i sit pop-laboratorium, hvor polyrytmer, melankoli og elektronisk legesyge mødes, står queer-popartisten Asbjørn helt solidt og ved sig selv. Musikjournalister kalder ham “en moderne anmelders våde drøm”, “en ode til alle der ikke passer ind” og “CPR til en genre i fare for at miste sin kant”, og i en tourplan, der rummer både internationale festivaler og headliner shows, finder han også plads til koncerter for sårbare unge på folkeskoler og behandlingsskoler, hvor han taler med teenagerne om seksualitet og identitet.
Til denne unikke koncert udsættes Asbjørns musik for strygersekstetten Who Killed Bambi. Drevet af en musikalsk nysgerrighed og af en trang til at eksperimentere og søge grænser, har Who Killed Bambi tryllebundet publikum siden deres debut i 2009. Ensemblet har medbragt deres elegance, integritet og legesyge til et væld af samarbejder, her, i formatet Klassisk på Kyssetrappen, og med musikere fra vidt forskellige musikalske universer, bl.a. med musikere som Steffen Brandt, Rod Stewart og Father John Misty.
15. august: Hvalfugl x Who Killed Bambi
I januar 2024 udgav folk-jazz trioen Hvalfugl deres nye EP, ’Drømme’, som strygesekstetten Who Killed Bambi medvirkede på. Dette samarbejde danner baggrund for denne Klassisk på Kyssetrappen koncert.
Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazz. Hvalfugls musik er kendetegnet ved musikalsk nærvær, stærke melodier og en egen lyrisk nerve, når de giver deres bud på, hvad bedst kan betegnes som jazz møder folk – anno lige nu.
Hvalfugl består af musikerne Jonathan Fjord Bredholdt på klaver og harmonium, Jeppe Lavsen på el-guitar og Anders Juel Bomholt på kontrabas.
Who Killed Bambi, der efterhånden har opnået husorkester-status på Kyssetrappen, består af seks klassiske strygere. Drevet af en musikalsk nysgerrighed og af en trang til at eksperimentere og søge grænser, har strygerensemblet tryllebundet publikum siden deres debut i 2009. Ensemblet har medbragt deres elegance, integritet og legesyge til et væld af samarbejder, her, i formatet Klassisk på Kyssetrappen, og med musikere fra vidt forskellige musikalske universer, bl.a. med musikere som Steffen Brandt, Rod Stewart og Father John Misty.
22. august: Ramez Mhaanna
Internationalt anerkendt klassisk pianist med kandidat- og solistgrader fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Ramez Mhaanna har fra en tidlig alder vundet priser i danske og internationale klaverkonkurrencer, modtaget en række hæderspriser og har et hav af internationale turnéer og højt besungne indspilninger bag sig. Herudover har Ramez lavet klassisk musikpodcast for Politiken og har sammen med Drag Queen Betty Bitchslap skabt showet Kinky Classics, der kombinerer humor, drag og klassisk musik, som blev opført i teatret Grob og kom på POV Internationals liste over top 10 queer events i 2021.
Forud for koncerten med Ramez introduceres ved denne koncert den første af de to koncerter, hvor vi dedikerer den første del af koncerten til de unge, klassiske talenter, som i år er udvalgt til Klassisk på Kyssetrappens talentordning: Denne torsdag er vi glade for at kunne byde velkommen til klarinetist Philip Schou Christiansen og pianist Anton Juhl.
Philip Schou Christiansen er klarinetist og har, sin unge alder til trods, et væld af orkesterengagementer og priser på cv’et, herunder guldmedalje i DKDMs klassiske juinorkonkurrence 2022 og 1ste pris i Jacob Gades Blæserkonkurrence 2023, ligesom han i sommeren 2023 blev udvalgt til deltagelse i Jacob Gades 3.årige talentprogram.
Philip har siden 2022 været gymnasieelev på Sankt Annæ Gymnasium og er i 2024 optaget på den musikkonservatorieforberedende uddannelse MGK. Herudover spiller Philip Schou Christiansen på nuværende tidspunkt fast med fire forskellige orkestre.
Anton Juhl er klassisk pianist og studerer klassisk klaver på 3. år ved Søren Pedersen på Sankt Annæ MGK. Samtidig er Anton en del af Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Juniorakademi hos Bella Zapolski. Anton har vundet flere priser, bl.a. Jacob Gades talentlegat, guld ved den klassiske juniorkonkurrence og to særpriser ved Steinway Festival, ligesom han har deltaget i adskillige masterclasses med internationalt anerkendte pianister, bl.a. Kevin Kenner, Philippe Gussiano, Zlata Chochieva og Albert Nosé.
29. august: Brimheim x Det Kgl. Teater
Brimheim er en af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop-og rock scene. Under kunstnernavnet – der på færøsk betyder “de brydende bølgers hjem” – har dansk/færøske Helena Rebensdorff på rekordtid etableret sig som en uundgåelig og toneangivende sortdiamant på den danske rytmiske scene. Til denne Klassisk på Kyssetrappen koncert opføres en række af Brimheims numre udsat for en septet af musikere fra Det Kongelige Teaters kapel. Kapellet supplerer undervejs Brimehiems musik med udvalgte klassiske stykker – det hele smeltet sammen og nyarrangeret af komponist Christian Balvig.
Inden Brimheim og musikerne fra Det Kgl. Kapel indtager scenen, har vi fornøjelsen at introducere det andet af denne sæsons to klassiske talenter, fløjtenisten Otilia Zielke Johansen: Otilia Zielke Johannsen fik for første gang fløjten i hånden som 8-åruig, hvor hun begyndte at tage undervisning hos fløjtenist Ulla Miilmann. Siden da har Otilia Zielke Johannsen været tre år i Tivoli-Gardens musikkorps og som 14-årig blev hun optaget på den konservatorieforberedende uddannelse MGK. Hun har vundet en række priser, herunder guld ved Jacob Gades Legats juniorkonkurrence og 2. pris ved Øresund Solist. I 2023 blev Otilia Zielke Johannsen tildelt Jacob Gades Legats Talentpris, og hun skal starte undervisning hos Ulla Miilmann på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.