Klassisk på Kyssetrappen
Gratis koncerter midt mellem himmel og hav på Ofelia Plads
Hver sommer byder Foreningen Ofelia Plads i samarbejde med GoBoat velkommen til den gratis koncertrække Klassisk på Kyssetrappen. Her kan du på otte torsdage hen over sommeren opleve nogle af Danmarks bedste musikere sætte klassiske toner i nye rammer, når både popartister, kapelmusikere og klassiske ensembler samles på den flydende scene i Kvæsthusbassinet ved Ofelia Plads.
Hvor & hvornår
Alle koncerter afholdes på Kyssetrappen ved Ofelia Plads. Koncerterne starter kl. 17, men forud for koncerterne, kl. 16.30, vil der være en introduktion til dagens koncert. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.
Sommerens program 2025
Igen i år er vi glade for, at så mange talentfulde musikere har takket ja til en optræden på vores flydende scene, og vi ser frem til at byde velkommen til en stribe koncerter, der spænder fra klassiske solo-talenter til etablerede ensembler – og selvfølgelig koncerter, hvor rytmisk og klassisk mødes.
5. juni: Messingkvintet fra Det Kongelige Kapel
12. juni: V Coloris
19. juni: Jonathan Swensen
26. juni: Gunvor Sihm & Berit Johansen
7. august: Stundom
14. august: Kristoffer Jessen (Søn) x Orkester Knust Sol
21. august: Strygekvartet fra Det Kongelige Kapel
28. august: Angående Mig x Orkester Knust Sol
Læs meremindre
Om koncertrækken
KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN er en aktiv medspiller i udformningen af morgendagens musikscene, og er med til gennem alternative samarbejder mellem genrer at skabe rammerne for nye musikalske oplevelser for publikum.
KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN er arrangeret af Det Kongelige Teater og Jeudan, der sammen ejer, driver og kuraterer Ofelia Plads. Partnerskabet har siden 2017 sat scenen for KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN og skabt nye, unikke koncertoplevelser i hjertet af hovedstaden. Klassisk på Kyssetrappen er arrangeret i samarbejde med GoBoat og er støttet af William Demant Fonden og Augustinus Fonden.
5. juni: Messingkvintet fra Det Kongelige Kapel
På denne Grundlovs-eftermiddag og sæsonens åbningskoncert får vi fornøjelsen af en messingkvintet med musikere fra Det Kongelige Kapel. Kvintetten består af dedikerede kapelmusikere, som til daglig spiller operaer, balletter og symfonier ved Det Kongelige Teater, men som også holder af at mødes i kammermusikkens intimitet.
Medvirkende:
Jeppe Lindberg Nielsen: Trompet
Lars Husum: Trompet
Constantin Glaner: Horn
Jonathan Goodwin: Basun
Marco Gomez: Basbasun
Det Kongelige Kapel er verdens ældste musikensemble. Det blev etableret i 1448 som et trompeterkorps med trompeter og pauke, en mobil trup, der blev brugt til at markere kong Christian 1.’s tilstedeværelse.
Det Kongelige Kapel har gennem sine mange århundreder udviklet sig fra et lille hofkapel til et moderne symfoniorkester med international anerkendelse. Dets historie er tæt knyttet til udviklingen af dansk musik og kultur, og det har spillet en uundværlig rolle i at forme landets musikalske landskab. Fra middelalderens enkle hofmusik til nutidens komplekse symfoniske værker har kapellet bevaret sin status som en af de mest respekterede og elskede institutioner i Danmark.
12. juni: V Coloris
Denne eftermiddag på Kyssetrappen byder på smukke kompositioner med rødder i folkemusik og ny musik. Det er nemlig hovedårerne i den København-baserede blæserkvintet V Coloris’ kunstneriske virke. De laver flittigt egne musikalske arrangementer af værker med tydelige folkemusikalske rødder, og de samarbejder regelmæssigt med fremtrædende komponister som Doina Rotaru, Karin Rehnqvist, Hans Abrahamsen, Mette Nielsen og Lil Lacy.
V Coloris er flittig initiativtager til koncertrækker og musikalske aktiviteter for alle aldre, og de bruger deres entreprenante evner til at nå ud til et bredt publikum, ofte gennem samarbejder med andre kunstnere og/eller aktører fra andre brancher.
Det ligger desuden V Coloris meget på sinde at give unge musiktalenter mulighed for at folde sig ud, hvorfor elever fra musikskoler, MGK-centre eller musikkonservatorier jævnligt ses side om side med V Coloris.
19. juni: Jonathan Swensen
Det var Elgars cellokoncert, der i sin tid fik en seksårig Jonathan Swensen til at forelske sig i celloen. Om vi skal høre noget fra Elgars cellokoncert denne eftermiddag ved vi ikke, men det var netop med dét værk, Jonathan Swensen år senere havde sin egen koncertdebut, dengang opført sammen med Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música.
Jonathan Swensen er et lovende talent på cello-scenen, og blev for nylig tildelt en delt førstepris ved den prestigefyldte 2024 Naumburg International Cello Competition. I 2022 modtog han Avery Fisher Career Grant og blev præsenteret som ’Månedens nye kunstner’ i Musical Americas og ‘One to Watch’ i Gramophone Magazine.
Jonathan Swensens debutalbum med værker for solocello, ’Fantasia’, rummede blandt andet Bent Sørensens ’Farvel Fantasia’, som er komponeret og dedikeret til Jonathan selv. Albummet fik flotte anmeldelser ved udgivelsen, hvor han blev rost for både sit mod udi valg af program, men også for at vise sig en moden kunstner med en modig, afrundet lyd og følelsesmæssigt engageret spil at bakke programmet op med.
26. juni: Gunvor Sihm og Berit Johansen Tange
Ved denne koncert skal vi høre to passionerede formidlere af den gådefulde og fascinerende komponist Rued Langgaards musik: Gunvor Sihm og Berit Johansen Tange er meget engagerede i udbredelsen af komponistens musik, og har sammen indspillet tre cd’er med Rued Langgaards værker for violin og klaver, samt uropført flere af hans værker ved Langgaard festivalen i Ribe.
Derudover har de i alt indspillet yderligere otte cd’er med Langgaards musik med strygekvartetter, solo klaverværker samt værker for sang og klaver, ligesom de hvert år underviser elever som deltager i den årlige Rued Langgaard-konkurrence i Koncertkirken i København.
Duoens indspilninger af violin og klaverværkerne af den gådefulde og fascinerende komponist har bl.a. været nomineret til P2 Prisen og Valdemar Lønsted har i Information kaldt dem ”en uforlignelig dynamo i formidlingen af Langgaards næsten bipolære verden”.
En begejstret anmelder i Andante skrev ”Det, der er særligt dejligt ved denne optagelse, er, at musikken i høj grad er elsket af Gunvor Sihm og Berit Johansen Tange, og det var sådan, mit hjerteforhold til komponisten begyndte”.
7. august: Stundom
Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik og en af de mest eftertragtede grupper inden for genren i Danmark – og denne augusteftermiddag spiller de ved Kyssetrappen!
De tre musikere Emma Elmøe (violin), Julian Svejgaard (klaver) og Villads Hoffmann (cittern) skaber med kun enkle virkemidler og e gribende melodisk sans overdådige lydlandskaber, hvor det tætte og organiske sammenspil er i højsædet. Stundom forener folkemusikkens akustiske nærvær med kammermusikalsk ynde og en drømmende melankoli, der åbner et magisk univers for publikum.
Stundom vandt Carl Prisen 2025 som årets komponist i roots-genren, og er blevet nomineret til Danish Music Awards Roots utallige gange, senest som “Årets Kunstner” og “Årets Album” for deres livealbum “Fragmenter af en dans” ved prisfesten i 2024. Trioen er faste huskunstnere på Sankt Annæ Gymnasium i København – en af Danmarks mest betydningsfulde institutioner for landets musikalske talentmasse. Efter at have udsendt det roste debutalbum, “Må jeg holde din hånd?” (2021), udgav de i oktober 2024 deres andet studiealbum “Hvis ikke de er døde, lever de endnu”, der blev kåret til et af årets bedste album i Dagbladet Information.
14. august: Kristoffer Jessen (Søn) x Orkester Knust Sol
Københavnske Kristoffer Jessen, frontfigur i bandet Søn, går denne eftermiddag på scenen sammen med Orkester Knust Sol i den ene af sæsonens to crossover-koncerter.
Siden Søn i 2019 albumdebuterede, har de gang på gang slået fast, at de er noget helt for sig, ikke mindst på baggrund af deres medrivende koncerter, hvor skrøbelighed og hæsblæsende rock går hånd i hånd, og deres evne til at flette det intime og det sprudlende sammen blæser publikum bagover. Denne eftermiddag indtager Kristoffer Jessen den flydende scene ved Kyssetrappen sammen med Orkester Knust Sol i en koncert, hvor den rytmiske- og den klassiske musiks traditioner og særegne kendetegn forenes.
Orkester Knust Sol er sæsonens husorkester ved Klassisk på Kyssetrappen. Orkesteret er samlet af Mikkel B. Grevsen og skabt med en rytmisk musiker-kerne, som, udover Mikkel Grevsen selv, tæller Buster Jensen (Blaue Blume, Guldimund, Brimheim) og med Christian Balvig (Copenhagen Phill, Efterklang, Hans Philip) som musikalsk arrangør. Navnet på orkesteret er inspireret af solens glitter i vandoverfladen – en fantasi om en knust sol, som nænsomt er blevet drysset udover verden. Ved dagens koncert flankeres den rytmiske kerne af fire klassiske musikere, Linnéa Villen (fløjte), Lucia Amerise (fagot), Nanna Wendelboe (klarinet) og Arendse Nordtorp Pedersen (violin). Og sammen skal de seks artister i Orkester Knust Sol altså akkompagnere Kristoffer Jensen.
Medvirkende:
Kristoffer Jessen: Vokal
Linnéa Villen: Fløjte
Lucia Amerise: Fagot
Nanna Wendelboe: Klarinet
Arendse Nordtorp Pedersen: Violin
Buster Jensen: Basklarinet, kontrabasklarinet, guitar, synthesizer
Mikkel B. Grevsen: Horn, trompet, synthesizer
Musikalsk arrangør: Christian Balvig
21. august: Strygekvartet fra Det Kongelige Kapel
Denne eftermiddag får vi fornøjelsen af en strygekvartet med musikere fra Det Kongelige Kapel, bestående af dedikerede kapelmusikere, hvis samlede inspiration i høj grad bygger på international erfaring fra henholdsvis Japan, Sverige, Danmark og Tyskland.
Til daglig spiller musikerne operaer, balletter og symfonier i Det Kongelige Teater, men holder af at mødes i kammermusikkens mindre format.
Det Kongelige Kapel er verdens ældste musikensemble. Det blev etableret i 1448, og har gennem sine mange århundreder udviklet sig fra et lille hofkapel til et moderne symfoniorkester med international anerkendelse. Dets historie er tæt knyttet til udviklingen af dansk musik og kultur, og det har spillet en uundværlig rolle i at forme landets musikalske landskab. Fra middelalderens enkle hofmusik til nutidens komplekse symfoniske værker har kapellet bevaret sin status som en af de mest respekterede og elskede institutioner i Danmark.
Medvirkende:
Kumi Shimizu: Violin
Patrik Mårtensson: Violin
Ida Speyer Grøn: Bratsch
Juliane V. Hahn: Cello
28. august: Angående Mig x Orkester Knust Sol
Den tidligere KarriereKanonen-vinder Angående Mig, er umiddelbart ikke lige til at sætte i nogen kasse. Hun har med hastige skridt indtaget den danske musikscene med et helt egent nærvær og en lyd, der blander meget forskellige musikalske verdener på en måde, som tvinger lytteren til rent faktisk at lytte.
I efteråret 2023 albumdebuterede Angående Mig med det kønspolitiske værk, “anden i mig”, der med omskrivninger af kristen liturgi, og samarbejder med Niels Hausgaard og Anna Juul, skildrer en fortælling om opvækst, køn, sex og forfald. Her storhittede
hun med singlen, “Sommerfugl”, som blev P3s UUndgåelige.
Siden har Angående Mig med sit nærvær og sin autenticitet i dén grad fik sat sig selv på kortet som et af landets mest interessante live-navne. Denne eftermiddag glæder vi os til at præsentere hende live fra vores flydende scene i en crossover-koncert med Orkester Knust Sol i Klassisk på Kyssetrappens sidste koncert i denne sæson.
Orkester Knust Sol er sæsonens husorkester ved Klassisk på Kyssetrappen. Orkesteret er samlet af Mikkel B. Grevsen og skabt med en rytmisk musiker-kerne, som, udover Mikkel Grevsen selv, tæller Buster Jensen (Blaue Blume, Guldimund, Brimheim) og med Christian Balvig (Copenhagen Phill, Efterklang, Hans Philip) som musikalsk arrangør. Navnet på orkesteret er inspireret af solens glitter i vandoverfladen – en fantasi om en knust sol, som nænsomt er blevet drysset udover verden. Ved dagens koncert flankeres den rytmiske kerne af fire klassiske musikere, Linnéa Villen (fløjte), Lucia Amerise (fagot), Nanna Wendelboe (klarinet) og Arendse Nordtorp Pedersen (violin).
Medvirkende:
Angående Mig: Vokal
Linnéa Villen: Fløjte
Britta Cortabarria: Fagot
Nanna Wendelboe: Klarinet
Arendse Nordtorp Pedersen: Violin
Buster Jensen: Basklarinet, kontrabasklarinet, guitar, synthesizer
Mikkel B. Grevsen: Horn, trompet, synthesizer
Musikalsk arrangør: Christian Balvig